Garamszegi József oktató - képek és mutatószámok

 


Jövőre lesz negyven éve, hogy a szakmában dolgozik. Gondos feljegyzései vannak, majdnem teljes megbízhatósággal tudja számolni régi tanulóit. Az 1979-es MHSZ idők óta 84 jelöltet megtanított a Moped vezetésére, 30 A1 kategóriás, 24 A2 korlátozott kategóriás, 130 nagymotoros A kategóriás tanulóvezetője volt. Összesen 268-an tanultak nála motorozni. Le is vizsgáztak! 
A legtöbben persze 1400-an, a B kategóriás tanulók jöttek hozzá, ahány annyi félék, mindegyik más ember a kormány mögött, össze nem téveszthető egyedi tanítványok. Tehergépkocsira (C kategória) 200-an jöttek hozzá, a D kategóriás buszosok 90-en, de 140-en E kategóriások is voltak. Őket többnyire már a C és D kategóriás elméleti tanfolyamon is tanította. Összesen ez 2000 tanulóvezető, azóta már rutinos gépkocsivezetők!

Számolja azt is, hogy nyolc évig középiskolában tanította az autós műszaki ismereteket, érettségiztek ebből a diákok, ami újabb 160 tanuló, de az elmúlt évek Gki-s tanfolyamain is adott órákat, itt is voltak legalább 100-an. Télen síoktatás, ez már régi hobbi, évek óta csinálja, itt összesen 30-40 tanítványa volt. Korábban pedig éveken át látogatta Hatvan város általános- és középiskoláit, közlekedési, helyi ismereti előadásokat tartott, tapsoltak a gyerekek. Hányan is lehettek a fiatal gyermek hallgatók? Erről most nem tud számot mondani, de helyette beugrik a repülés. Már 2005-től sportrepülő, oktató vizsgája is van. Zodiak kétkormányos motoros gépén 2018 december 14-én volt a 3718-ik felszállása! Ez teljesen pontos adat, most írta ki repülési naplójából. Ebből persze kb. 800 felszállás átképzős tanulóvezetőkkel történt a kétkormányos gépen.
Garamszegi József December 31-én tervezi hagyományos, néhány perces évbúcsúztató örömrepülését Hatvan város fölött. Természetesen, ha az időjárás is engedi.

A végén azért összegezzük ezt a sok számot. A majdnem négy évtizedes szakoktatói tevékenységében volt 268 motoros tanulóvezető, 2000 B, C, D, E kategóriás tanulóvezető, 30-40 tanuló a síoktatásban, és nyolszáz felszállással 4 tanuló a repülős oktatásban. Csak a gyakorlatot, az elméleti tanfolyamok hallgatóit nem számoltuk. Így is szép a szám: 2312. 
Nemcsak szám ez, 2312 közlekedő ember!