A legfontosabb nyári jó tanácsok

 


Kiemelt figyelmet kell fordítani a gumiabroncsok állapotára, főleg a hosszabb utazások előtt, nem elég azokat csupán szemmel ellenőrizni – hangoztatták az ORFK-OBB, a Continental és a Magyar Autóklub júniusi közös sajtótájékoztatóján.

Az autósok többsége nem rendelkezik kellő ismeretekkel arra vonatkozóan, hogy melyek azok a biztonsági lépések, amelyeket meg kell tenni, ha defekt miatt kényszerülnek megállni az út szélén, vagy a leállósávban – hívta fel a figyelmet Óberling József az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, ORFK-OBB ügyvezető elnöke. Ha a sofőr úgy érzékeli, hogy defekt miatt meg kell állnia, akkor nem szabad megfeledkeznie a szükséges biztonsági intézkedésekről. A bajba jutott autósnak először be kell kapcsolnia az elakadásjelzőt, ezt követően pedig szükséges gondoskodnia az elakadást jelző háromszög felállításáról. Fontos a láthatósági mellény felvétele, illetve meggyőződni arról, biztonságos-e a kiszállás, hiszen, ha az adott útszakaszon nem áll rendelkezésre leálló sáv, akkor fokozottan oda kell figyelni az esetlegesen érkező autókra. Lakott területen belül 50, lakott területen kívül 100, autópályán pedig 150 méterre kell felállítani a háromszöget a defektet szenvedett gépjármű után. Ezt követően az autósnak lehetősége nyílik mérlegelni, segítséget hív, vagy saját maga gondoskodik a probléma megoldásáról.
Először ellenőrizni kell a pótkereket, és hogy van-e emelő a csomagtartóban. A kerékcserét a kézifék behúzásával és a jármű sebességbe rakásával kell kezdeni. Ezt követően lazítsuk ki a kerék csavarjait, majd emeljük meg az autót, végül pedig teljesen csavarjuk ki a csavarokat. A sérült kerék levétele után helyezzük fel a pótkereket és gondoskodjunk a csavarok megfelelő meghúzásáról – hívta fel a figyelmet Menkó Illés, a Continental Hungaria Kft. műszaki szakértője. Hozzátette: a szükségpótkerékkel nem szabad 80 km/óránál nagyobb sebességgel közlekedni, hosszú távon pedig semmilyen esetben sem helyettesítheti a lecserélt kereket! A legtöbb új autóban már nem az alapfelszereltség része a szükségpótkerék, így általában valamilyen gumiabroncs javítókészlet áll rendelkezésre. A Continental által kínált ContiMobilityKit egyszerűen alkalmazható, szükség esetén mindössze csatlakoztatni kell a 10 amperes kompresszort a szivargyújtóhoz, majd a csatlakozó csövet rá kell helyezni a defektes kerék szelepére. Ezt követően rá kell csavarni a tömítőanyag flakont a kompresszorra, majd belepumpálni a tömítőanyagot és a levegőt az abroncsba. Miután a gumiabroncsot megfelelő nyomásra fújta fel a kompresszor, a sofőr ezzel a megoldással akár 200 kilométert is megtehet, legfeljebb 80 km/órás sebességgel haladva – hangzott el a közös sajtótájékoztatón.