MÓDSZERSAROK:

 Így oktatok Én!

 Online kurzus a gyakorlati oktatásban

„Kedves Tanulóim! Elindítom online kurzusomat Vezetési gyakorlat személygépkocsi-vezetők részére címmel!...”
Ezzel a poszttal üdvözöltem a tanulóimat még 2020. március 30-án, és elkezdtem a tananyagok feltöltését a saját Google Tantermembe.

Már korábban is volt igényem arra, hogy olyan oktatási segédleteket használjak a „B” kategóriás gyakorlati képzés során, amelyek pontosan úgy és pontosan azt mutatják be egy adott témakörrel kapcsolatban, amit én látok magam előtt, - miközben magyarázom ezt a tanulóknak. Először egyszerűbb vázlatokat rajzoltam grafikai programokkal és folyamatábrákat modelleztem, hogy a tanulók számára befogadható képvilággal és több szemszögből megközelítve tudjam illusztrálni a magyarázatomat és hogy a buszon ülve is át tudják azt gondolni, akár offline módban is telefonról. Eleinte csak a parkolási manőverekhez készítettem felülnézeti magyarázatokat és 3 dimenziós modellezett folyamatábrákat. A folyamatábráknak nagy sikere volt kezdettől fogva, annak ellenére, hogy akkor még csak a képek voltak összefűzve és nem volt szöveges magyarázat. A tanulók kérték, hogy küldjem el nekik e-mailen az ábrákat, amiken magyaráztam. Volt, aki olyan részletes jegyzetet készített ezek alapján, hogy magam is elcsodálkoztam. Tudtam, ha több időm lesz ezekkel foglalkozni, akkor tökéletesítem és bővíteni fogom a témákat is.

Úgy alakult, hogy lett egy kis időm… Korábbi koncepciómmal indultam tovább és kigyűjtöttem a „rajzos-magyarázós” füzetemből az összes témát, amit eddig lerajzoltam kézzel a helyszínen, az adott szituációkban. Ebből több témakör és fejezet lett, amiket az eredeti tervem szerint úgy dolgoztam ki, hogy letöltve a telefonon vagy táblagépen offline módban is elérhetőek és könnyen értelmezhetők legyenek. Témakörök, amiket csoportosítottam: napi első elindulás előtti ellenőrzés, holtterek, megfordulások, parkolások, forgalmi helyzetek. Idővel rájöttem, hogy kénytelen leszek valamilyen online platformra helyezni ezt az egészet, ha nem akarok majd később az e-mailekkel bajlódni. Miközben kidolgoztam a témákat, kerestem a megfelelő felületet. A különböző online kurzus, e-learning platformok és szolgáltatásaik nem voltak ismeretlenek számomra. Szebbnél-szebb és variálhatóbb felületek vannak, végeláthatatlan szolgáltatással, mégis az egyszerűség mellett döntöttem.  A kapcsolódás szempontjából a Google Classroom a legkönnyebben elérhető a hozzáféréssel rendelkezők számára. A tanulónak nem kell letölteni, regisztrálni, bejelentkezni… szóval lustaság biztos.

Azért fontos ez hirtelen, mert könnyen elérhetővé akarom tenni a tananyagokat a tanulóim számára, és mert eszembe jutott a flipped classroom. Ezt a módszert már kipróbáltam a korábbi munkám során, amikor még jogosítvánnyal rendelkező hivatásos tehergépkocsi-vezetők továbbképzését végeztem. Akkor jó tapasztalataim voltak, ezért úgy döntöttem, hogy most is alkalmazom. A fordított tanterem módszer gyakorlatilag arról szól, hogy a személyes találkozást megelőzően elérhetővé teszünk valamilyen figyelemfelkeltő, motiváló digitális tartalmat a tanulók számára, amit ők a saját környezetükben és a saját tempójukban tudnak feldolgozni. Ezt követően a személyes találkozáskor könnyedén alakul kétoldalú kommunikációvá az addig frontális oktatás. A tanuló kérdésekkel és gondolatokkal érkezik. Napjainkban a világban kialakult helyzet alkalmat ad arra, hogy a tanulók fejlettségi szintjüktől függően átgondolják az eddigi órákon tapasztaltakat, vagy a flipped classroom módszer mentén „előre dolgozzanak”.

Én heti két alkalommal teszek közzé tananyagokat. Kedden az alapoktatásban kitárgyalt témákat, pénteken a főoktatáshoz tartozó forgalmi helyzeteket. Minden lecke egy szöveges összefoglalóval indul és tartozik hozzá egy címszavakkal ellátott folyamatábra, valamint „egyképes” magyarázat, vagy animáció. Minden manőverezési feladatról, a holtterekről és a napi első elindulás előtti ellenőrzésről is készítettem animációt, valamint néhány forgalmi helyzetről is, ahol ezt tartottam célszerűnek.

Így már összesen 22 témakör-szituációt bontottam ki, melyeket 20 oldal leíráson, 132 képkockányi folyamatábrán, 17 animáción és képen keresztül mutatok be. Jelenleg ilyen formán lineárisnak mondható a tananyag, de az eddig elérhető leckék között már szabadon lehet ugrálni.Innentől kezdve a mindennapokban is használni fogom ezeket az illusztrációkat miközben magyarázom az adott helyzetet és a tanulóknak is bármikor lehetőségük lesz böngészni a témák között, felidézhetik az órán tapasztaltakat.

 Kulics Péter
ABC Autósiskola