Közel 450 ezer kilométer, megszorozva kettővel!

 Közel 450 ezer kilométer, megszorozva kettővel!

Szebellédi János még 1979-ben kezdett oktatni az MHSZ Dagály utcai iskolájában. Imádott Nissan Micra személygépkocsiját 2001-ben helyezték forgalomba és rögtön oktatójármű üzemre is bevonta! A jövőre húsz éves autó ezer köbcentis, 40 KW-os teljesítménnyel, elől légzsákokkal. Tíz éve már ugyanaz a szerelő javítja, háromszor volt kuplungcsere, néhányszor a gömbcsuklók, lengőkarok cseréje, na meg fékbetétek. Műszaki megbízhatósága és kedvező rezsiköltsége miatt kedveli igazán, a tanulóvezetők még annál is jobban szeretik, mert emberközeli méretei vannak, könnyen kezelhető, ideális tanulókocsi! 
És ez még nem minden! 
Szebellédi Nissan Micra oktatójárműve a 19 év alatt négyszáznegyvenhatezer-hétszáznyolcvanhét (446 787) kilométert futott!
Nemcsak futott! Oktatójárműként üzemelt, minden ügyetlen mozdulatot elviselt, mindent álhatatosan tűrt, szorgalmas munkaló volt. A tanulókocsi üzem küzdelmes sors, másféle jármű-üzem! A régi MHSZ-es oktatók mindig úgy mondták: az oktatójárműben megtett kilométerek duplán számítanak!
Akkor tehát pontosítsunk! Szebellédi oktató Nissan Micra tanulókocsijában most 446 ezer 787 kilométert mutat a számláló, ezt nyugodtan meszorozhatjuk kettővel! (B)