Most választok autósiskolát…

Még csak Tanulóvezető jelölt vagyok. Keresek egy jó autósiskolát. Segítséget is kapok. Valaki mondja, az NKH honlapján is lehet választani minőségi autósiskolát.
Megtalálom, máris nézem a táblázatot. Autósiskolák, Mutatók, ÁKÓ, VSM, KK. Betűk, számok, százalékok. Fogalmam sincs. Ez csak egy statisztika. Én egészen másra gondoltam.
Mégis, hogyan kéne itt eligazodni? 
Nekem is az lenne a legjobb, ha alacsony költségen, alacsony óraszámmal tudnék nagyon jó iskolát választani. 
Látom is, a lakóhelyemhez közeli autósiskolában a VSM (vizsga sikerességi mutató) jóval 80% felett van, az ÁKÓ (átlagos képzési óraszám) pedig 100% közelében. Akkor ez jó autósiskolának tűnhet. Közben rájöttem, a tandíjuk sem lehet magas, hiszen kevés óraszámmal dolgoznak. 
- Nem jöttél rá semmire, teszi hozzá tapasztalt barátom. Erre az autósiskolára még gyanakodni is lehet! Olvastam, hogy a vezetési vizsgák sikeressége országosan 60% körül van. Az is lehet, hogy a jó eredmények itt annak köszönhetők „jóban vannak” a vizsgabiztosokkal.
Miért baj ez?
- Mert aztán jönnek neked a „pótköltségek” amelyek nem szerepelnek az ÁKÓ-ban, de még a KK-ban, a képzési költségben sem. Arról nem is beszélve, ha a pótköltségek árán mész át a gyakorlati vizsgán, akkor hogyan fogsz vezetni? A jogsid az meg lesz.
Akkor mi legyen?
- Hallgass inkább a nővéredre. Mindig mondja, az xy autósiskolában még Őt is megtanították. Jól oktatnak, kedvesek még a 40 évesekkel is. Esküszik rá, kipróbálta!
Gyorsan meg is nézem az xy autósiskola mutatóit: ÁKÓ 132% - VSM  61% ! 
Elkeserítő! Ezek a mutatók jóval gyengébbek az előzőnél!
Kezdek ettől megzavarodni! 
Van itt egy ÁKÓ 100%-os, VSM 88%-os, a hatóság által jónak értékelt, de barátom szerint gyanúra is okot adó autósiskola, és van az ÁKÓ 132 %-os, VSM 61 %-os, a hatósági mutatószámok szerint rosszabb xy autósiskola, ahol még a nővéremet is megtanították vezetni.
Még csak Tanulóvezető jelölt vagyok, ha tud, segítsen valaki.

info@tanulovezeto.eu