KRESZ teszt az interneten, Autósiskolák és Tanulók részére

A 2015 januárjától bevezetésre kerülő új vizsga kérdésbank sok képzőszerv és tanuló munkáját nehezíti meg a vizsgára való felkészülésben. Ehhez kívánunk hatékony segítséget nyújtani, hogy minél sikeresebb vizsgaeredményességet produkáljanak azok a vizsgázók, akik már az új kérdésekre kell, hogy választ adjanak.
Tekintettel arra, hogy a kérdésbank cseréje már régóta (2006-tól) várat magára, a KOTRA Kft. felkészült a változásokra, az alábbiak szerint:

1. A KRESZ Oktató-Pendrive és a vele azonos tartalommal megegyező Interaktív KRESZ könyv tartalmazza mindazt az ismeretanyagot, amit az újonnan bevezettet kérdések számon kérnek a vizsgázótól. Mindezek által a kérdésekhez szükséges tananyag elsajátítható.

2. A www.kresztanulasotthon.hu honlapon megtalálható tesztelési lehetőség olyan összeállításban és formában tartalmaz (pl. a „B” kategóriában 2764 db.) kérdéseket, amelyek a sikeres vizsgára való felkészülést segítik. A jogszabály, a tananyag és a teszt kérdések jó válaszai, teljes szakmai azonosságban vannak.
A tesztelési lehetőség tanulónként 2.500,- Ft 1 éves felhasználási lehetőséggel.

Ami közös az új vizsga programban és a www.kresztanulasotthon.hu honlap által nyújtott gyakorló tesztben, azok a következők:

- A kérdéshez tartozó válaszok minden esetben más sorrendben jelennek meg, ezáltal nincs betanulási lehetőség arra, hogy a tanuló a jól ismert kérdésnél tudja, hogy pl. az „A” a jó válasz.

- Az ábrás kérdések esetén, a vizsgázó egy a mai technikának megfelelő grafikai eljárással készített közlekedési szituációt lát vagy külső, vagy vezetői pozícióból.

- A kérdésekhez tartozó jó válasz a jelenleg érvényben lévő jogszabályra épül.

- Folyamatosan frissül a változásoknak megfelelően, amennyiben változik a KRESZ.

Azok a képzőszervek, akik regisztráltak a honlapon és a tanuló is megjelölte őket, mint választott képzőszervet, ott az oktatók továbbra is figyelemmel kísérhetik a tanuló otthoni tevékenységét. Ez azt jelenti, hogy a tanuló ezek után nem mondhatja, hogy az otthoni gyakorlás sikeres, miközben nem is gyakorol vagy csak gyenge eredménnyel, mert az oktatója ezt folyamatában tudja ellenőrizni. A teszt kérdéssor nemcsak 55 kérdéses vizsga tesztet nyújtja, hanem témakörökre bontva is lehetséges az otthoni gyakorlás. Ez a tantermi képzés során lehetőséget nyújt a már leadott és megtanult tananyaggal kapcsolatos tesztek gyakorlására.
Minden regisztrált képzőszerv 10.000,- Ft értékben kap tesztelési lehetőséget tőlünk, amelyet négy tanuló részére is megadhat, tehát az első négy tanuló tesztelése ingyen van.
A honlapon lévő „Gyalogos és kerékpáros teszt” ingyenesen kipróbálható, ezen megtekinthető a program működése, a képek grafikája és a visszaellenőrzés módja.

Kérem, ha érdekli az ajánlat, mindenképpen tanulmányozza át a honlapot és az ott lévő tesztelési lehetőségeket.

Kotra Károly