KRESZ könyv Mindenkinek

 Pető Attila: Bírságmegelőzési kézikönyv

A könyv 160 oldalon öt témakörben foglalkozik a közúti közlekedés írott és íratlan szabályaival.
Az első fejezetben 35 olyan téma került feldolgozásra, amelynek kapcsán a legtöbb bírságot kifizettük az elmúlt években. Képekkel, ábrákkal és infografikai elemekkel elevenednek meg az egyes KRESZ szabályok, mindez olvasmányos, érthető formában.
A második fejezetben 24 kisebb, de annál érdekesebb KRESZ témát dolgoztam fel. Olyan kérdések ezek, amelyekre nagyon ritkán tudunk pontos választ adni. Például szabad-e tűzcsap előtt megállni, mikor mehetnek egymás mellett a bicajosok, miért kell indexelni, ha védett kereszteződésben kanyarodunk el, mit jelentenek a járdára felfestett vonalak, vagy hogy hogyan lehet szabályosan kutyát szállítani az autóban.
A harmadik részben 40 oldalon összefoglalom mindazokat a szabályokat, amelyek az elmúlt 10 évben változtak meg. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de 150 szabály módosult, amely még darabszámra is sok, nemhogy megjegyezni, vagy pontosan értelmezni azokat. De én most megpróbálom a lehetetlent, elmagyarázni az összes megváltozott szabály lényegét.
Végül a bírságolásokkal kapcsolatos jogi tudnivalókat foglaltuk össze, és választ adunk arra, hogy miért kerül 50.000 forintba egy szabálytalan balra kanyar, és hogy miért nem adnak részletfizetési lehetőségek a közterület felügyelők.
Grátiszként pedig egyfajta tankolástechnikai útmutató, hiszen sokan nem is tudják, hogy milyen sok apróbb baleset történik üzemanyag-felvétel közben.

Ára: 2490 Ft, megrendelhető a   www.kreszbirsag.hu  weboldalon.