A kilencedik Motoros Fesztivál

 Balmazújváros - 2021

A még 2012-ben Koroknai Imre által megálmodott rendezvény most is kiemelkedő hangsúlyt fektetett a közlekedésbiztonságra. Két napig látványos vezetéstechnikai bemutatókat láthattunk, ahol a debreceni Continental Safety-Hungary motoros instruktorai és a stunt-motorosok jeleskedtek. A rendezvény nemzetközi jellegét a lengyel testvérvárosból, Lancutból érkező önkormányzati delegáció és motoros klubok (Motoznajdy és Horda) színesítették, ők évről-évre ellátogatnak az eseményre. A Közlekedés Biztonságáért Alapítvány a gyermekeknek adott hasznos ismereteket, akik kipróbálhatták a motoros szimulátorokat, továbbá megtekinthették a balmazújvárosi tűzoltóság látványos bemutatóját is. 
A már hagyománynak számító városi felvonuláson, a Hajdúnánási és Hajdúszoboszlói túrán közel 300 motoros vett részt. A rendezvény szombati napjára
Talmácsi Gábor is eljött, aki a Hajdúnánáson épülő MotoGP pálya érdekességeit ismertette. A zenekedvelőket pedig olyan kiváló együttesek szórakoztatták, mint a Republic, Beatrice, Goodbye Forever Group, Chrome Rt, Kerecsen és a Nyughatatlan.

A fesztivál, a motoros találkozó központi helyszíne most a Balmazújvárosi Városi Stadion területe volt. A rendezők nagyszerű munkát végeztek. Építettek a közönség, szórakoztató, tudatos, közlekedési kultúra iránti igényére és az ide érkező motorosok közlekedésbiztonsági elkötelezettségére.
(A  rendezvény fővédnökei:Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. vezérigazgatója, illetve Dr. Tiba István a hajdúnánási MotoGP pálya miniszteri biztosa)

(Simon Albert - Koroknai Autósiskola)