...

http://www.tanulovezeto.eu/sites/default/files/kod_02jav2.JPG

   A ködfényszórót és a helyzetjelző  ködlámpát azonnal bekapcsolni.

  A sebességet a látótávolsághoz igazítani!

          Ha a látótávolság kb. 150 méter, a sebesség legfeljebb 100 km/h.

          Ha a látótávolság kb. 100 méter, a sebesség legfeljebb 80 km/h.

          Ha a látótávolság kb. 50 méter, a sebesség legfeljebb 50 km/h.

          Ha a látótávolság még kevesebb, még tovább lassítani!


  
 
 

   Lakott területen kívül is, számítani kell felbukkanó akadályokra, fékkészenléti állapotban. 

   A terelővonal, a szegélyvonal és az út szélét jelző oszlopok fokozott figyelése, pontos iránytartás. A jobb oldalon maradni, tartani a forgalmi sávot!

   Ha várakozni kényszerülünk, kapcsoljuk a villogó vészjelzőt.

  Hosszabb úton tartsunk gyakoribb pihenőket, csak kiépített parkolóba álljunk be. Ablakmosó folyadék ellenőrzése, a szélvédő és a lámpaburák megtisztítása.  

   Ködben vegyük komolyan az előjelző táblákat! Még akkor is, ha már jobbak a látási viszonyok. A hirtelen fellépő ködfoltokkal is számolni kell.

   Műszaki hiba: azonnal kapcsolni a villogó vészjelzőt! Az elakadásjelző háromszög kihelyezése előtt felvenni a láthatósági mellényt! Mindig a menetiránnyal szemben, a szegélykorláton kívül haladjunk.

  A járművet soha ne hagyjuk az úttesten. Önindítóval a leállósávra vagy a határoló töltés szélére mozgatható a gépkocsi. Ha kiszállunk, már fokozott veszélyben vagyunk.

   Ha ütközés történt, azonnal hagyjuk el a járművet. Az utasok a védőkorlát mögött, a töltésen biztosabb helyen vannak, a vezetőnek pedig van a kötelessége!
A veszély jelzése a
 mögöttünk érkezők számára, a helyszín biztosítása, személyi sérülés esetén az elsősegélynyújtás, a mentők, a rendőrség értesítése!