A polgárőrök hagyományos közlekedésbiztonsági versenye

   

  Az immár hagyományos Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyt idén hatodik alkalommal rendezték meg szeptember 11-én, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti otthonában. Az ünnepélyes megnyitón ott volt dr. Hatala József országos rendőrfőkapitány és dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szöetség elnöke is. A rendezésében az OPSZ mellett oroszlánrészt vállalt az ORFK-OBB és a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság is.


           

  Több mint száz polgárőr mérte össze elméleti és gyakorlati tudását: KRESZ-tesztlap kitöltésével majd a Taksás féle ügyességi feladatok végrehajtásával kellett számot adni vezetéstechnikai tudásukról. Például a saját maguk által beállított szélességű „kapubejárón” kellett áthajtaniuk, de saroktolatást és csapda-négyszögben való megfordulást is teljesíteniük kellett. Mindezt jelentősen nehezítette a rossz időjárás, szakadó esőben csinálták végig a feladatokat.
  Az egész napos rendezvényt az eredményhirdetés zárta, a legjobbak serleget, oklevelet és vásárlási utalványt vihettek haza.

 A legjobb elméleti eredményt érte el:

Both János Imre (Hajdú Bihar megye)

A legjobb gyakorlati eredményt érte el:

Szegedi Károly (Csongrád megye)  

Az egyéni összesített eredmények alapján:
 
I. Szegedi Károly (Csongrád megye)
II. Lancsa Pál (Békés megye)
III. S. Csontos Ottó (Bács-Kiskun megye)

A csapatok összesített eredménye:
 
I. Csongrád megye csapata (Szegedi Károly, Fodor László)
II. Budapesti Közlekedési Polgárőrök csapata (Juhász György, Simon István)
III. Békés Megye csapata (Pljesovszki János, Lancsa Pál)