KI VOLT A LEGJOBB 2018-ban?

 


A TANULÓVEZETŐ hagyományos

SZAKOKTATÓI

PÁLYÁZATÁNAK eredménye:


Ki volt mozgássérült, hallássérült, különleges hátránnyal induló tanulóvezető oktatója?

Ki volt a legidősebb tanulóvezető oktatója?

Ki volt a legtöbb gyakorlati órát igénylő tanulóvezető oktatója?

     

 


2019 Február 22-én a Magyar Autóklub központi, Berda József utcai tantermében tartották meg az értékelést, a díjkiosztó ünnepi eseményt! 

Íme a legjobbak, a hat nyertes pályázó:


 

 

 

 

 

 

 

 

MAJOROS LÁSZLÓ Budapesten oktat az X-CAR Autós-Motoros iskolában (isk. tulajdonos Bárkány Nóri). A 2018-as évben három B kategóriás, hallássérült tanulóvezetőjét 94, 84 és 75 gyakorlati órában készítette fel a sikeres vizsgákra. Három évtizede dolgozik a szakmában, hét éve foglalkozik hallássérültek képzésével, óriási tapasztalatot gyűjtött. Iskolája szerződéses együttműködésben van a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével, jelenleg is négy siket tanulóvezetőjének gyakorlati képzését végzi. Majoros László speciális szakértelméhez, példátlan pedagógiai teljesítményéhez szívből gratulálunk, őszinte elismerésünket fejezzük ki.


 

 

 

 

 

 

 

 

HORVÁTH GYÖRGY mellékállásban dolgozik a budapesti ATI OKTATÓ Kft. Autósiskolában (isk. vezető Vighné Lövei Juliánna), aki ugyancsak kiemelkedő teljesítményével pályázott. Elszánt és kitartó B kategóriás tanulóvezetőjét összesen 139 gyakorlati órában tanította. Eközben megtettek 2800 km. menettávolságot, amellyel Európa legnyugatibb országába, Portugáliába is elérhettek volna. Biztosan eljutottak viszont igazi céljukhoz, elsőre sikerült a gyakorlati vizsga. Horváth György rendkívüli teljesítményéhez és türelméhez, példátlan oktatói teljesítményéhez szívből gratulálunk, és őszinte elismerésünket fejezzük ki.


 

DEKMÁR TAMÁS JÓZSEF, akinek évek óta mozgássérült jelöltjei vannak, 2018-ban is nyolc ilyen tanulóvezetőt készített fel.  Közöttük L. P. fiatal tanulóját, akit csuklótól lefelé protézisével tanított meg a kormányzásra, és aki az irányjelzőt bal felső karjával működtette. Ugyancsak 2018-ban a 65 éves B L-né idősebb tanulóvezetőjével, automatikus működésű oktatójárművével, 62 órás gyakorlás után tettek sikeres vizsgát. Dekmár Tamás József rendkívüli szakértelméhez, példátlan oktatói teljesítményéhez ezúttal is szívből gratulálunk, őszinte elismerésünket fejezzük ki. 


 

 

BALOGHNÉ GÁL MARGIT, aki már a korábbi években is vállalt hasonló, nehéz oktatási feladatokat. Kaposváron a Zselic Autósiskolában (isk. vezető Balogh János) a mozgás- és beszéd-központjában is sérült, először még reménytelennek gondolt fiatal tanulóvezetőjét készítette fel. A speciális pszichológiai ismereteket, a rendkívüli türelmet és példátlan szakértelmet igénylő elméleti és gyakorlati tanítás több mint egy évig tartott, 102 gyakorlati vezetési órát igényelt, és a negyedik vizsga hozta meg az eredményt. Baloghné Gál Margit nem mindennapi szakértelméhez, példátlan oktatói teljesítményéhez szívből gratulálunk, őszinte elismerésünket fejezzük ki.BUDAI LÁSZLÓ ANDRÁS Budapesten a Webjogsi KMR Autósiskolának dolgozik. (isk. vezető Hoffmann Csaba). Régi, negyven éves tapasztalattal bíró szakember, aki már a hetvenes évek végén oktatott a Kolozsvári Állami Autósiskolában, majd itthon, az ATI-nál folytatta. Nem először bizonyítja, hogy a nehezebben tanulók hozzáértője a gyakorlati oktatásban. 2018-ban az igen nagy hátránnyal induló 57 éves Czetőné Szűcs Zsuzsannát 95 gyakorlati órában készítette fel személygépkocsi vezetéséből. Küzdelmes, hosszú gyakorlás után, elsőre sikerült a vizsga. Budai László András példátlan türelméhez, rendkívüli oktatói teljesítményéhez szívből gratulálunk, őszinte elismerésünket fejezzük ki.


 

 

 

 

 

 

 


LENKEFI LÁSZLÓ
Piliscsabán, a GVK Barát Autósiskolában tanít (isk. vezető Barát György).  Ugyancsak idősebb, 63 éves B kategóriás tanulóvezetőjét nagy rutinnal készítette fel. Az egykori ATI-s, régi de jól bevált tippeket is előhúzva, az autodidakta tanulás lehetőségeit is kihasználta. Személyre szabott módszerei, a tanulóvezető erős motiváltsága hamar, már az első vizsgán meghozták a sikert. Lenkefi László szakértelméhez, rendkívüli oktatói teljesítményéhez szívből gratulálunk, őszinte elismerésünket fejezzük ki.


Ők hatan voltak tehát 2018-ban a legjobbak! A Tanulóvezető szerkesztője által felkért szakmai zsűri, Virágh Sándor, Frank György és Horváth László őket találta leginkább érdemesnek arra, hogy nagyszerű pedagóiai teljesítményükért elismerő oklevelet kapjanak.
Büszkék vagyunk rájuk és természetesen a díjátadó eseményre a  közben lezajlott szakmai fórumra még visszatérünk - legkésőbb  a Tanulóvezető szaklap következő számában. (szerk.)
.