A Module Close To program fenntarthatósága


   A Module Close To nemzetközi közlekedésbiztonsági program nagy sikerére, gyakorlati hasznára való tekintettel, itthon is sikerült elérni a fenntarthatóságát. A program támogatott időszaka után is (2010. március óta) több alkalommal vett részt és adta át személyes élményeit a tanulóknak egy-egy balesetet okozó fiatal az autósiskolai foglalkozásokon.
   A kezdeményezés folytonosságának biztosítása az Igazságügyi Hivatal – Pest Megyei Pártfogó Felügyelői Szolgálat, a Jogsicentrum Autósiskola és a koordináló TeRRaCe Mérnöki és Területfejlesztési Tanácsadó Kft. együttműködésének köszönhető.
  Mint ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Module Close To olyan Európai Unió által támogatott projekt, melynek alapgondolata, hogy az autósiskolákban tanulók, kb. egy órás foglalkozás keretében a közlekedési balesettel kapcsolatos személyes élményeket olyan, korosztályukban hozzájuk hasonló önkéntestől kapják, aki már okozott vagy szenvedett el súlyos közlekedési balesetet. Ennek a közlekedésbiztonsági programnak a szélesebb körben való elterjesztési lehetőségeiről a következő számunkban részletesebben is foglalkozunk.

Kapcsolat: Kibédi-Varga Lajos