Elsősegély vizsga újraindulása

 

A vizsgáztatás országosan 2020.06.02.-től szervezhető meg, az eljárási „Utasítás” felülvizsgálata kéthetente szükséges. Hatálya a vizsgázókra is kiterjed. Egyéni védőeszközök: maszk, kesztyű. Akinek nincs, annak térítésért biztosítanak. Legyen saját toll. Helyszíni fertőtlenítést a Vöröskereszt biztosít.A személyazonosság igazolásának idejére megkérhető a vizsgázó a maszk levételére. 
A vizsgázói létszám: 4 fő/ óra. A helyszínen 2 vizsgázó és 2 vizsgáztató tartózkodhat. Nyilatkozat kitöltése szükséges a vizsgához kapcsolódó egészségügyi kockázat tudomásul vételéről, vállalásáról. 65 év feletti és/ vagy fokozott kockázatú krónikus beteg vizsgázónak elkülönített időpontot adnak a vizsga elején vagy végén.
Módosult a követelményrendszer is: nem kötelező a befúvásos lélegeztetés. A gyakorlatokat egymáson elvégezhetik a vizsgázók. Aki nem vállalja, az alternatív szempontok szerint ad számot tudásáról.

(Mindezek a Vöröskereszt által kiadott Pdf. formátumú 33. sz. (2020.05.20) és a 11 sz. (2020.05.20). Főigazgatói utasításokban részletesebben is olvashatók.)