Új termékek az E-Educatio Zrt-től

 Júniusban két újabb vezetéstechnikai tananyaggal tovább bővült az eduKRESZ e-learning tananyagok palettája.

Megállíthatatlanul nő az elektromos és a hibrid autók népszerűsége világszerte, így célszerű, hogy ennek ismerete is részét kell, hogy képezze a járművezető-képzésnek.
Az elektromos autó és a hibrid autó vezetése című e-learning tananyagok leginkább azoknak készültek, akik a témában teljesen járatlanok vagy csak minimális tudással rendelkeznek ezekről a típusú autókról. Mindkét interaktív tananyag a kérdezve tanulás módszerével adja át az ismereteket két szereplő segítségével, egy minimális kerettörténetbe ágyazva.

Az elektromos autó vezetése című tananyagban az elektromos és belső égésű motoros járművek közti alapvető, szabad szemmel is jól látható különbségeket ismerheti meg a tanuló. Elmagyarázzák, mit is jelent az elektromos autózás során igen fontos rekuperáció, vagyis a visszatáplálás. Mi a különbség a gyorstöltés és villámtöltés között. Milyen különbségeket érdemes észben tartani a töltő- és csatlakozótípusokkal kapcsolatban.

A hibrid autó vezetése című tananyagban a gépjárműiparban alkalmazott „soros” és „párhuzamos” hibrid megoldásokról. Olyan alapfogalmak is tisztázására kerülnek, mint a start/stop funkció, a lágy hibrid, a range extender vagy a plug-in hibrid. A tanuló megtudhatja, hogy milyen adatokról tájékoztatja a vezetőt egy hibridautó műszerfala, hogy milyen sebességváltó szükséges a hibrid hajtáshoz, illetve, hogy mi is az a menetmód-kapcsoló. Ezen kívül tanácsokat kap a hibrid gépjármű gazdaságos, illetve környezetbarát üzemeltetésével kapcsolatban. Mindkét tananyag nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tanulók megismerjék a szervizigényeket,a speciális üzemeltetési és javítási szabályokat is. A tananyagok végén lehetősége van arra, hogy egy záróteszt keretében számot adjon a tanuló a megszerzett tudásáról is.
A két tananyag demó változata itt megtekinthető:

Elektromos autó vezetése


Hibrid autó vezetése


 Mindkét tananyag 180 nap / 12 órás hozzáférési idővel rendelhető meg.