Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után

            

  Az ORFK-OBB a KTI Nonprofit Kft.-vel közösen szervezett konferenciát, november 30-án, amelyen arra keresték a választ, milyen lehetőségek állnak a közlekedésbiztonsággal foglalkozó szakemberek előtt az új évtizedben. A meghívott előadók között olyan,  a területtel foglalkozó szakemberek voltak, mint Dr. Hatala József r.altábornagy, Óberling József r.ezredes, Dr. Pongrác Tamás NKH elnökhelyettes, Völgyesi Zsolt KKK főigazgató, Jákli Zoltán ÁAK Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettes, Tombor Sándor KTI ügyvezető igazgató, Gégény István - OBB, Stautz János - Clarity Consulting, továbbá olyan szakpolitikusok, mint Dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár és Schváb Zoltán a közlekedésért felelős helyettes államtitkár.   

 

  Az egész napos konferencián több fontos bejelentés is elhangzott. Mint ismeretes, az Unió Fehér Könyvében foglaltak szerint a tagországok útjain a 2001-es bázisévhez képest ez év végéig a felére kellene csökkenteni a közúti közlekedési balesetben elhunytak számát. Magyarország a későbbi, 2004-es csatlakozása miatt is, ebben könnyítést kért és kapott az Uniótól, a vállalás 30 százalékról szólt. Jó hír, hogy ez év végéig 40 százalék körül lesz a csökkenés mértéke, így a 2015-re vállalt 50 százalékos mérséklés minden bizonnyal elérhető lesz. Ez annál is inkább valószínűsíthető, mert a konferencián bejelentették, ha nem is korlátlan mértékben, de kellő források állnak rendelkezésre egyrészt az OBB részére, amely a korábbi szűkös évek után ismét kellő hatékonyságú megelőző propagandát folytathat, valamint a közlekedési tárca is szán összegeket infrastrukturális jellegű közlekedésbiztonsági beruházásokra.
   A konferencia megállapította, hogy a jövőben erősíteni kell a közlekedésre nevelési aktivitást, hiszen a további baleseti-helyzet javulás már nem érhető el csak a fokozott ellenőrzéssel és a szankcionálással. Az e-learning tanítási módszer is szóba került, de konkrét megvalósításra vonatkozó információk továbbra sem hangzottak el, úgy érzékelhető, hogy a döntéshozók nincsenek tisztában ennek a módszernek a valódi helyével és hatékony alkalmazhatóságával az oktatás és nevelés területén.
  A közutak kezeléséért felelős intézmények képviselői is bemutatták fejlesztési programjaikat, olyan pályázati rendszert, amelyben az önkormányzatok részvételével a települések átkelési szakaszainak biztonságosabbá tétele érhető el, elsősorban forgalomtechnikai megoldásokkal.
  A konferencia zárásaként a résztvevők, akiknek sorai között ott voltak a baleset-megelőzéssel foglalkozó rendőrök, a fuvarozó szakma képviselői és az autósiskolák szakemberei is, olyan új, komplex, elektronikus közlekedési-ellenőrzési rendszerrel is megismerkedhettek, amely az autópályák és főutak esetében, emberi beavatkozás nélkül átfogó, közlekedésbiztonsági, hatósági, szabálysértési hiányosságok feltárására is képes. (AM)