Járműtechnikai rövidítések - 6.

 ACDIS-rendszer (követési távolság tartó rendszer)

A jármű frontoldalán elhelyezkedő távolságérzékelő szenzorok jeleit felhasználva működik egy erő-visszacsatoláson alapuló gázpedál (Force Feedback Gaspedal) kialakítás, amely képes arra, hogy a vezetőt gázelvételre vagy csökkentésre kényszerítse.

l

Az ACDIS rendszer a működés alapfázisában, amikor a követési távolság csökken (ezt sokszor még a pihent vezető sem érzékeli!), és ha eléri az adott sebességhez megállapított kritikus értéket, a pedálra egy elektromechanikus rendszer segítségével ellenerőt fejt ki, amely szinte visszanyomja a vezető lábát, hogy a szükséges gázelvételre rákényszerítse. Már ezzel a beavatkozásával is - aminek az eredményeként a vezető a megváltozott viszonyokhoz igazítja a jármű sebességét - sok ráfutásos balesetet képes megelőzni.
A következő fázis egy újabb veszélyes forgalmi helyzetre (amikor az elöl haladó jármű hirtelen fékez és a követési távolság váratlanul, esetleg drasztikusan lecsökken) kínál megoldást. Ebben az esetben a követő jármű vezetője is rákényszerül az azonnali fékezésre. A fékezés megkezdésének időpontját az ACDIS-rendszer képes megállapítani, és ilyenkor nemcsak visszanyomó erőt fejt ki a gázpedálra, hanem annak erős vibrálását idézi elő. A vibrálás, mint riasztó jelzés észlelésekor a vezető tudja, hogy most már a gázelvétel kevés, azonnal meg kell kezdeni a fékezést. Miután a jelzés időben érkezik, kimutatható, hogy a fékezési készenlét, majd a fékezés megkezdése a szokottnál sokkal korábban megvalósul.

EDC (Electronically Controlled Damping), azaz Elektronikusan szabályozott csillapítás

A rendszer a pillanatnyi menetállapotra vonatkozó információt az ESP elektronikájától kapja. Az információk kiértékelése alapján hoz döntést arról, hogy éppen milyen csillapítás az optimális. A hőmérséklet kompenzációt is az elektronika szoftvere végzi. Mindegyik lengéscsillapító egyedileg állítható be. Az alapállítás a komfort karakterisztika, amelyen a sebességváltó kar közelében elhelyezett gombbal lehet változtatni, és így aktiválni a sport fokozatot.

EDC.jpg

Az elektronikus rendszer hibájáról a műszerfalon elhelyezett ellenőrző lámpa informálja a vezetőt. A lámpa állapotát a rendszer minden gyújtás bekapcsolásakor ellenőrzi. Akkor is világít, ha a rendszer kódolása nem megfelelő.

MCT-tengely (Multi Compliance Twist Beam Axle)

Olyan torziós hátsó felfüggesztés, amely biztosítja egy többlengőkaros hátsó futómű teljesítményét. A keréktartók új csapágyazása egy virtuális forgatópontot hoz létre, amely a kerékösszatartásért felel a hossz-illetve kereszt erőhatások esetén.

MCT tengely.jpg

Ennek megfelelően a tengely jellemzői: oldalerő-alulkormányzás, kerékösszetartás fékezéskor, valamint optimalizált nyomváltás váltakozó oldali rugózásnál.

LDW – Lane Departure Warning - sávelhagyásra figyelmeztető rendszer

Itt egy sávfelismerő számítógépes algoritmus határozza meg a gépjármű helyzetét a forgalmi sávhoz képest. Ha a megengedettnél nagyobb mértékben megközelíti a jármű a sáv szélét, jelez a vezetőnek.

Milyenek is lehetnek ezek a jelzések: a műszerfalba beépített hangszóróból sípoló vagy csipogó jelzés, de lehet olyan is, ahol a kormány vagy az ülés rezgetése figyelmezteti a gépjárművezetőt. Zöld színnel jelenik meg az ikon a kijelzőn akkor, amikor a rendszer be van kapcsolva és aktív állapotban működik. A sárga szín jelentése, hogy a rendszer be van kapcsolva, de valamiért inaktív állapotban van. Szürke színnél a vezető a rendszert kikapcsolta. Ebből is látszik, hogy a rendszert a járművezető ki-be kapcsolhatja, de működésének az alsó sebességhatára 60 km/h, ez alatt automatikusan inaktívvá válik a rendszer.

(Fekete Róbert - Molnár László)

 

[Vissza]