OKTATÓK, ISKOLAVEZETŐK AZ ELEKTRONIKUS VEZETÉSI KARTON HASZNÁLATÁRÓL…

 Már egy éves tapasztalatok vannak

   

Kollégáimmal egyeztetve és egyetértve, mi 2009 februárjában döntöttünk az elektronikus vezetési karton bevezetéséről.
A következő érvek mutatták ennek célszerűségét:

1.A tanulóvezetők objektív tájékoztatása a gyakorlat képzési mindenkori helyzetéről.

2. Az oktatók adminisztratív munkájának csökkentése.

3. Az iskolavezető és az ügyfélfogadó-iroda felelős munkatársainak percre kész tájékozódási lehetősége.

Az elektronikus műszereket mind a hét B kategóriás járművünkbe beszereltük, és alig egy hónap próbaidő után, már élesben oktattunk ezekkel. Már egy éves tapasztalatok vannak! Mind az oktatók, mind a tanulók kedvezően fogadták az újítást. Gyakran hallom néhány kolléga, szakember ellenvetését, hogy az oktatók idegenkednek az oktamétertől. Vajon miért? 
Szerintem a mi szakmánkban erre mindenki tudja a választ! Ezzel mi nem is akarunk foglalkozni. Legfeljebb megjegyezzük: ezek a szakemberek megkérdezhetnék a tanulókat! Azt gondolná az ember, hogy a tanulóvezetők véleménye ebben a dologban perdöntő!

Mi autósiskolák azért vagyunk, hogy tanítsuk, neveljük a tanulóvezetőket, hogy pontosan szolgáltassunk nekik. Az biztos – természetesen a saját tapasztalatainkra alapozva –, hogy a tanulóvezetők nem idegenkednek az oktaméter használatától! Nekik és szüleiknek valóban fontos, hogy a gyakorlati vezetésben a folyamatos és objektív tájékozódás megadassék. Mert fizetnek, és ténylegesen tudni akarják, mi mennyibe kerül. A tanulókocsiba beszerelt eszköz pedig éppen ezt mutatja meg, pontosan, csalhatatlanul. Az oktaméter innovatív, módszertani alkalmazási lehetőségeiről ma már sokféle tájékozódási lehetőség van a különféle honlapokon is (pl. www.oktameter.hu). Mi erről sem beszélnénk most. Egy példát azért felhozunk. Ez a műszer erősíti a bizalmat. Nem is kicsit! Érezte-e már valaki, hogy amikor az idegen országba beül az idegen taxisofőr mellé, a bizalmat az adja meg, hogy be van kapcsolva a taxaméter.Taxis taxaméter nélkül, oktató oktaméter nélkül? Hogy is van ez?

Sajnos a második pontban célként meghatározott tervünket, mármint az adminisztráció csökkentését még nem igazán sikerült megvalósítani. A képzési rendeletben meghatározott dokumentációkat vezetnünk kell az oktaméter használata mellett is. Ennek változása azonban (júliustól) lehetővé fogja tenni az elektronikus karton használatát, ami az adminisztrációs munka jelentős csökkenését hozza majd magával. A harmadik pontban megfogalmazott lehetőségekben pedig már olyan jelentős előnyöket is kiaknázunk, mint hogy az iskolavezető online tájékozódhat oktatóinak munkájáról, tanulóinak előrehaladottságáról. Napi ismereteket kapunk az iskola pénzügyi helyzetéről, és mellette még számos statisztika is elkészíthető az oktatásról és a vizsgaeredményekről. Mindez már segíti munkánkat, és remélhetőleg az iskola gazdaságos működtetésére is gyorsabb, hatékonyabb intézkedéseket tudunk hozni.
Eredményes, jó munkát kívánunk kollégáinknak is,

Koroknai Imre iskolavezető (info@koroknaiautosiskola.t-online.hu)
Tóth Árpád, Kun József és Sebők István szakoktatók

 


A székesfehérvári Rutin ’98 Kft. autósiskola vezetőjétől,

Varga Józseftől is tájékozódtunk…

"Több mint egy éve, folyamatosan és teljes megelégedéssel használjuk az oktamétert, mégpedig az online kifejlesztett elektronikus vezetési kartont."
A Rutin ’98 oktatóit is megkérdeztük. Ők dolgoznak a műszerrel, és közvetlen tapasztalataik vannak a tanulóvezetőkkel is.

Voga László szakoktató, aki Suzukijával tanít.

Az oktaméterről én eddig csak jót tudok mondani. Pillanatnyilag ennél korrektebb elszámolási módot nem ismerek. A munkámat segíti, mert meg tudom nézni, hogy kivel, merre jártam, illetve azt is, hogyan állunk a befizetésekkel. A tanulók elsősorban azért értékelik, mert éppen annyit fizetnek, amennyit felhasználnak. Szerintem a tanulóvezetők oktaméterrel lényegesen többet vezetnek, mint a hagyományos formában. Nekik szintén nagy segítség az, hogy otthon az interneten is megnézhetik merre gyakoroltak, így felidézhetik magukban a történéseket, a tanulságosabb szituációkat.

Denke Tamás véleménye.

A technika korszerűsödésével a gyakorlati oktatásban is kell a fejlődés, ami a színvonalat, a minőséget, a korrektséget, a megbízhatóságot és nem utolsó sorban a bizalmat növeli.  Ez az eszköz az oktaméter. Nincs félreértés, állandóan nyomon követhetők a befizetések és az ehhez szorosan kapcsolódó teljesítések. Az oktatási óra 50 perce az pontosan 50 perc! A gyakorlás során végig figyelhető az idő, a távolság és az óradíj változása. A tanulók visszajelzése szerintem a vártnál is jobb! A szülő rálátása gyermekére és az oktatásra nyílt és naprakész, ezért minden panasz megszűnt! Ezzel a navigációval megnyílt az útvonal otthoni visszatekintése, a korszerű házi feladat lehetősége, ami egyértelműen elősegíti a tanulóvezetők közlekedési gondolkodásának fejlesztését. A közlekedési helyzetek átnézésével, a hibák korrigálásával, a tanulságok levonásával az én tanulóim jobban fejlődnek. Nálam a megfelelési arány is nőtt, ami mindkettőnket elégedettséggel és sikerélménnyel tölti el. Szerintem az oktaméter elterjedése közös munkánkat is segíti, emeli a tisztességes munka értékét, de szakma megtépázott becsületét is visszaadhatja! Ez lehet a jövő!

 

[Vissza]