Járműtechnikai rövidítések – 7

ESR: többfunkciós elektronikus letapogatású radar 

A jó képalkotás érdekében egyidőben több radarsugarat alkalmaznak, mégpedig mozgó mechanikával vagy álló, egymást átfedő sugarakkal. Itt a gépjármű fék-és fojtószelep-rendszerének segítségével az ACC (Adaptív Sebességszabályozó Automatika) automatikusan beállítja a jármű sebességét, hogy a gépjármű az előre beállított követési távolságot az előtte haladó gépjármű sebességéhez alkalmazkodva megtartsa.

BSI: Karosszéria Irányító Modul

Ez a szerkezet a gépjárművekben használt elektromos egységek összehangolt működéséért felelős. Emellett még az akkumulátor lemerülésének elkerülése érdekében is kapcsolgat a névleges és a gazdaságos üzemmód között. A rendszeren végigfutó utasítás alapján a gyújtás ráadásának függvényében a gépjármű részlegesen vagy teljesen „felébredhet”.

RCV forgóperselyes motor

A hengerenkénti lökettérfogat 250 cm3-es felső határa korlátozza az RCV-motorral szerelhető járművek méretét. Ennek lényege, hogy a forgó mozgást végző perselyben egy szívó-és kipufogórésként egyaránt szolgáló rést alakítottak ki. Ezen keresztül történik a töltéscsere. Ennek nagy előnye, hogy elhagyható a bonyolult és költséges szelepvezérlési mechanizmus, összességében pedig jobb termikus hatásfokot, vagyis kedvezőbb tüzelőanyag-fogyasztást, nagyobb fajlagos motorteljesítményt eredményez.

MagneRide

Ez a világ egyik legígéretesebb kerék-felfüggesztési rendszere. A gerjesztőáram hatására az áramlási jellemzők megváltoztathatók, így – rendkívül gyorsan és zajmentesen – különböző lengéscsillapító-karakterisztikák állíthatók be. A változtatható csillapítás lehetővé teszi a gépkocsi úttartási és vezetési jellemzőinek optimális értéken tartását, megvalósul a ”Semi-active” kerék-felfüggesztési rendszer, azzal az óriási előnnyel, hogy nem kellenek hozzá kis mozgó alkatrészek.

(Folyt. köv)

Fekete Róbert – Molnár László