Elismerő Oklevél négy kiváló szakoktatónak

Ki volt a legidősebb tanulóvezető oktatója?

Ki tanított hallássérült tanulóvezetőket?

Kik tanítottak összesen 140 gyakorlati órában?

2014. június 24-én ünnepi eseményen vehették át Elismerő Okleveleiket azok a kiváló gyakorlati oktatók, akik nagyszerű 2013-ban véghez vitt pedagógiai teljesítményükkel a legjobbnak bizonyultak a TANULÓVEZETŐ internetes szaklap hagyományos pályázatán. 

Pataki András (a képen balra) a fővárosi X-CAR Autósiskola 70 éves tanulóvezetőjét 75 órában készítette fel B kategóriás gyakorlati vizsgára. Az oktató nagyszerű teljesítményét csak fokozza, hogy a tanulóvezető Károly bácsi minősítő lapjának megjegyzési rovatába a vizsgabiztos a következőket írta: figyelmes, dinamikus, a technikai kezelés jó, a parkolásnál ügyesen használja a támpontokat.


 

Horváth László Debrecenben a Focus Autósiskola összesen hét hallássérült tanulóvezetőjét készítette fel a sikeres B kategóriás gyakorlati vizsgára. A kiváló szakember nem csak végtelen türelmét adta, ismeri a hallássérültek oktatáshoz szükséges sajátos módszereket, a gesztusnyelvet, jeltolmács vizsgája van. Képes minden autós szakkifejezést, oktatói instrukciót jelekkel, gesztusokkal is kifejezni.


  

Csapucha Vendel és Pataki Melinda Tatabányán a Szinkron Autós-Motoros iskola 36 éves tanulóvezetőjét 140 gyakorló órában, közösen készítették fel a B kategóriás vizsgára. A rutinos, jól felkészült oktatók és a nagyon gyenge alapokkal rendelkező tanulóvezető találkozása, de mindannyian akarták a sikert! Állhatatos türelemre volt szükség az alapoktatásban, hosszúra nyúlt a vezetéstechnikai minimum elsajátítása. A sorozatos kudarcok nem szegték kedvüket, a reményt nem adták fel.


 

Pataki Melinda a 80-ik óra után kapcsolódott be a tanítási folyamatba. Friss erővel, módszeres alapossággal építette tovább a megalapozott munkát. És amikor reálisnak látszott a siker, a vizsgadrukk bénította a jelöltet. Az iskolavezető Pausz Béla segítségével, a próbavizsgákkal ezt a nehézséget is leküzdötték. A gyakorlati felkészítés nyolc hónapig tartott, összesen 140 órában. Az ötödik, a bizottsági vizsga sikerült! Az eset szép példája az oktatói kollegalitásnak is, ha egymást segítjük, többre megyünk!

Az Elismerő Okleveleket átadó szakmai eseménynek a Magyar Autóklub adott helyet, sokan gratuláltak, ajándéktárgyakat adtak át a nagyszerű eredményt produkáló oktatóknak. Pintér József a MAK közlekedésbiztonsági igazgatója, Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, Németh György az ORFK-OBB szakértője. A szakmai érdekképviseletek vezetői közül Jávorszki Róbert (GSZFSZ) Németh György (JASZKOE) Kézi András (MRIE) Jovánovics János (MATOSZ) Pető Attila (IBKE) és Rubik P. Pál (BKIK) ugyancsak jelenlétével tisztelte meg az eseményt. (BZ)