Milyen alapon?

Kedves kollégák! Vállalkozó oktatók vagyunk! Miért kell nekünk elszámolni azoknak, akiknél mi nem is dolgozunk? Kérdezem a postást hány órát dolgozik havonta, és hogy naponta ez mennyi idő. Semmi közöm hozzá - mondja. Megkapja Ön a levelét meg a csomagját? Ez a lényeg, nem? Mi megtanítunk vezetni, a vizsgabiztos pedig állapítsa meg, alkalmas vagy nem alkalmas a jelölt az önálló vezetésre. Ez a lényeg, nem?

Mennyit dolgozok én? Hát annyit, amennyiből meg tudok élni! Senki ne szabályozza ezt nekem, nincs hozzá joga! A péket sem kérdezi meg senki hány óra alatt sütötte meg, és hogy hány kenyeret. A vizsgázó egyetemistától sem kérdezik meg, hogy hány órát tanult azért, hogy megfeleljen a vizsgáin! A lényeg az, tudja az anyagot és akkor megfelel.  Semmi köze a vizsgáztatónak ahhoz, hogy hány éjszakát nem aludt a szerencsétlen, mert készült a vizsgáira!

Ez az egész egy agyonszabályozott lósz.r, ez nem fog jóra vezetni! Pont azokkal csinálják ezt, akiknek köszönhetik a munkájukat is. De meddig?  
Én már nagyon unom, ami itt folyik! És ez a legújabb továbbképzés? Volt itt már mindem, de ez a mindenen is túl van.
A kb. 25 éves korú ellenőrző közeg azt sem tudta, hogy melyik rubrikát kell nézni, jegyzőkönyvezni akart, mert a JK vizsgát nézte, persze így nem stimmelt az aznapi beírt vezetési órával. Hagynom kellett volna még, hogy rájöjjön… Nem ők a munkaadóink... 
Túladminisztrálnak mindent. Semmi nem ésszerű, életszerű, egyszerű. A szabadidőnket veszik el tőlünk és teljesen jogtalanul! A bürokrácia elleni harcot persze szajkózzák, miközben mi egyre többet foglalkozunk az adminisztrációval, mint a tanulókkal!
Egyablakos rendszer? Rohangálhatunk a kormányhivatalon belül a vizsgaigazolásért, hogy aztán átvigyük az ugyanoda tartozó okmányirodába! Vicc ez az egész!
A másik: a vizsgabiztost nem kellene befolyásolni azzal, hogy a vezetési kartont nézegesse. Hány órával készült fel a tanuló, mert ha 180 órát vezetett, akkor úgy gondolhatja, ez gyenge tanuló, nem alkalmas a vezetésre, ha ennyi órát gyakorolt. Ha meg egy olyan tanuló kartonja kerül a kezébe, aki csak a kötelező minimumot vezette, akkor az befolyásolja, hogy „a kis vagány” máris vizsgázni akar? Alig vezetett! A vezetési kartonban való kutakodás már eleve befolyásolhatja a vizsga eredményét!
A vizsgabiztos állapítsa meg a látott valóság alapján, hogy alkalmas-e a jelölt forgalomban való vezetésre, ne a karton adatait böngéssze! 
Érdeklődjetek csak, én utána néztem, a külföldi autósiskolákban sem vizsgálják, hogy hol mikor, hány percig gyakorolt a jelölt. Azt viszont nézik, mit tud a tanuló! 
Az NKH nem ad nekünk fizetést, órabért, sem szabadságot. Milyen alapon számoltatja el az oktatókat?

Benkő György – a Hofherr utcai tanpályáról