Ötször is köszönjük!

  

A SZAKOE elnöke tájékoztatást küldött az oktatók részére a továbbképzés időszerű állásáról. Örömmel vesszük tudomásul, hogy szívén viseli sorsunkat. Mivel a hatóság egyáltalán nem áll szóba más érdekképviselettel, az összes érdekvédelmi feladat a SZAKOE vezetőségére maradt. 

Ötször is megköszönjük!

1. Köszönjük, hogy ezt a nagyszerű, korszerű e-learninget ismét segített a nyakunkba zúdítani. (Kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, ami kimutatná, hogy az oktatók hány oldalt olvastak el az e-learninges anyagból és hányan csak végig nyomkodták az egészet.)

2. Köszönjük, hogy már november elején elkezdhettük költeni a karácsonyi bevásárlásra szánt pénzünket. (Sok oktatónak ez a karácsonyi „ajándék” és úgy vélik, hogy jövőre a nyuszi hozza meg a pénzköltés lehetőségét.)

3. Köszönjük, hogy a SZAKOE (az NKH helyett), újra felvállalta a vizsgadíjak beszedését. (Azért kérdezném, mint ahogy ez már többször is felmerült, - ki teszi zsebre a 22%-ot és ki teszi zsebre a 78%-ot? Tévedés ne essék, fel sem merült volna bennem ez a kérdés, ha a tesztanyagban nem találkoztam volna ezzel.)

4. Köszönjük azt is, hogy tesztanyag kitöltéséhez segítséget biztosít. (Igaz, néhány kérdés többször is megismétlődik és mindig más rá a helyes válasz, de ennek ellenére, segít a felkészülésben.)

5. Köszönjük, hogy érdekeink védelmében statisztikai adatokkal bombáz bennünket. (Kíváncsi lennék, hogy kit érdekelnek ezek az adatok, - amitől még jobban is fogunk oktatni?)

Az öt köszönetben tehát, mély és elgondolkodtató igazságok rejtőznek, amelyek a szakmát tovább nyomják lefelé. Annak idején sokan szidták a JASZKOE, MAISZ, SZÉF érdekképviseletek továbbképzéseit, de most már mindenki előtt egyértelmű, színvonalban messze felülmúlta a mostaniakat.

Varga József - Székesfehérvárról