Továbbképzés motorosoknak is...

  Általában a továbbképzést olyan tananyagból illik megtartani, ami fontos közlekedésbiztonsági téma, amit az oktatók még nem ismernek, vagy ami a régi ismereteket frissíti fel, pontosítja azokat. A jelenlegi továbbképzés azért színvonal alatti, mert újat nem ad, nem tanít meg semmi olyat, amit a szakembereknek ettől más módon lenne érdemes csinálnia, ami kicsit hatékonyabbá tenné tevékenységüket.
A motoros képzéshez pedig nem elég az informatikai vagy jogászi végzettség. Kiragadva egy kérdést a jelenlegi szakoktatói teszt-ből.
Ön gyakorlati oktató és az „A” kategóriára jelentkező tanulóját ráülteti „A1” kategóriás motorra. Beírhatja-e az órát a vezetési kartonra? 
A helyes válasz, hogy nem.
Akkor elemezzük egy kicsit. Tegyük fel, hogy a tanuló 55 kg súlyú hölgy és még soha életében nem motorozott.
Választási lehetőségek:

1. Nem írom be a vezetési kartonra. Akkor ez nem vezetett órának számít, hatósági ellenőrzés esetén minimum 30.000 Ft-os bírság.

2. Ráírom a kartonra. Akkor helytelenül jártam el. Hatósági ellenőrzés esetén minimum 30.000 Ft-os bírság.

3. Nem ültetem rá az „A1”-es motorra csak a nagy „A” kategóriás 250 kg-os motorra. A tanuló nem bírja el, rám dől, vagy magára dönti a motort, elmegy a kedve az egésztől. Ha nem megy el a kedve, akkor a következő kanyarban mi történhet vele?
Érdekel ez valakit?
Akkor mit tegyek, hogy ne büntessenek meg és még a tanulóm is életben maradjon?
No azért ez nem vicc!
Több évtizedes motoros oktatási gyakorlatom van, de lám, mindig tudok újat tanulni. 

Varga József - Székesfehérvár