Csak B jogsim van...

Tisztelt Oktató Hölgyek és Urak! Csak „B” jogsim van! Közlöm veletek, hogy a továbbképzést már teljesítettem, de a vizsgámon majdnem megbuktam! Összesen négy hibám volt! Mind a négy hiba az NKH-s rendeletek és az iskolavezetői kérdések témakörében. 
Nekem csak "B" jogsim van, és csak ezt oktatom! Nincs tele írva a jogsim, se KRESZ-t, se műszakot nem tanítok. Csak a "B"! 
Kérdem a továbbképzési felelősöket, mi közöm van nekem a gyakorlati oktatás szakmai kérdéseitől oly messze eső témákhoz? 
Pedig egészen komolyan mondom, szeretem volna már valami életszagú kérdéseket is ebben a továbbképzésnek nevezett kötelezőségben. 
Aki kitalálta  hogy az  oktatókat ki kell csinálni, attól kérdezem, - vajon hogy kell a salétrom téglát kiégetni? Nem tudja? Sajnálom, holnaptól  utcát seperhet! Ha tud seprűt kötni! Ha nem, mehet éhen halni! Könnyen ítélünk,  felelőtlenül, nem törődve semmilyen következménnyel.
Én nem ezermester  vagyok, kikérem magamnak az ilyen diszkriminációt! Engem meg akarnak buktatni? Miért?
Pedig egészen komolyan mondom, hogy szerettem volna már valami életszagú kérdéseket ebben a továbbképzésnek nevezett kötelezőségben. 
Talán ha a hatósági szakemberek többet foglalkoznának a szakma fejlődésével és valóban érdekelné őket, hogy  mit csinálunk? 
Miért inkább „rugdos" engem a magasságos parancsolóm, akit amúgy közszolgának neveznek. 
Talán beülne már egyszer az igazi, segítő szakfelügyelő mögém,  talán kikérnék már az "utcai szakoktatók" véleményét is, talán ha egyszer valami szakmai napon is találkozhatnánk?
És mi köze van bárkinek az én keresetemhez? 
Nem vagyok nyeretlen két éves!
Ha pedig behatárolják a munkaidőt - amivel egyet értenék - akkor a befolyó összegnek, az én keresetemnek is nőnie kellene! Másként hogyan élek?
Azt vajon miért határozzák meg, hogy az oktatójárműben a gyári felszereltségből mit lehet használni, tanítani, és mit nem? 
Akkor hát legyen csak Lada! Hurrá, XXI század!

Sinkó Zoltán - Írottkő  Park tanpálya, Budapest