Magam is egyet értek…

A jó továbbképzéssel is egyetértenék, de hát ez a vizsga? Hála Istennek, hogy már túl vagyok rajta! Megint jöttek az azonosítókkal! Hány darab van ezekből, miért ezt kérdezik tőlem?
Az ügyvéd barátomat hívtam segítségül az iskolavezetői, jogi vonatkozású kérdéseinek megoldásához. Megizzadt, voltak kérdések, amelyekre ő sem tudta a helyes választ, amelyek köszönő viszonyban sincsenek az autósiskolák működtetésével.
Mi ezzel a cél?
Hol vannak az érdekképviseletek?
Én az NKH intézkedéseit józan ésszel már felfogni sem tudom. Precíz embernek mondanak, szeretem a rendet, de miért kell nekem bele bonyolódni az azonosítókba? És másba is.
Az 580 km 29 óra alatt nem teljesíthető, ez átgondolatlan szülemény. Vidéki nagyvárosban oktatok: az 50 perc oktatási időből kb.15 percet elveszítünk a rendkívül hosszú lámpaváltásoknál, kb. 10 perc telik el a parkolási vizsgafeladatok gyakoroltatásával, ami természetesen tanuló függő, ennél jóval több is lehet. Keressük a beálló helyeket, megy az idő, mindenáron csak parkolni akarunk az előírt, szűk helyekre. Azt mondják ez életszerű. (Pedig a normálisabb kezdő vezetők - van eszük - kerülik az ilyen parkolóhelyeket!) Marad végül 20-25 perc, így 10-12 km teljesíthető a szükséges 18-20 km helyett. Hogyan segítik ezek a vizsgafeladatok az egyén épülését, közlekedésbiztonsági felkészültségét? 
Amióta az NKH létrejött, a mi megyénket egyetlen egyszer sem látogatták meg azzal a céllal, hogy legalább beszélgessenek az oktatókkal és az iskolavezetőkkel. Nem tájékoztattak bennünket semmiről, véleményünket nem kérték. A korábbi időkben a Közlekedési Főfelügyelet legalább évi két alkalommal „leereszkedett” hozzánk. 
Én imádtam ezt a szakmát, 55 évig oktattam a járművezetést! Megutáltatták velem, elegem van ebből, én is abbahagyom!
Sajnálom fiatal kollégáimat, akiknek ilyen sötét alagútban kell dolgozniuk, akik nem látják ennek az egésznek a kijáratát.
Végül: nem írom ide a nevem, megvan rá az okom! Jogom van ehhez. Elég, ha tudja a főszerkesztő, ismer engem.