Mit tehetünk mi?

Teljesen egyetértek az előttem szóló kollégák véleményével. Alaposan megfogalmazták, leírták miért nem megfelelő ez a ma kialakult továbbképzési rendszer.
Én azonban most azt az oldalát emelném ki, hogy mit tehetünk mi?
Nézzük meg, milyen lehetőségeink vannak, milyen módon javíthatunk a helyzeten, hogyan tehetünk többet a képzésért, a tanulókért, a közlekedésért. Nem utolsó sorban magunkért!
Az világos, hogy napjainkban a továbbképzés elengedhetetlen és fontos! Sajnos a jelenlegi éves kötelező továbbképzés és vizsga rendszerébe nincsen nagy befolyásunk. Célszerűbb lenne, ha saját lehetőségeink mentén, mi magunk tennénk valamit szakmai fejlődésünk érdekében.
Ha sikerülne a környezetünkben egy-egy szakmai műhelyt, valamilyen továbbképző csoportot létrehozni, akkor már elindultunk a jó úton. Rengeteg érdekes témát lehet feldolgozni, pl. KRESZ-ben, a pedagógiában, andragógiában, a módszertani sajátosságok tekintetében.
Én az irányított, de mégis szabad, kötetlen beszélgetéssel egybekötött szakmai fórumokra gondolok.
Mi akadályoz meg bennünket?
Szükséges hozzá a kezdeményező kedv, az idő, a terem és az ebben résztvevő kollégák. Próbálkozhatnánk ezzel, már jövőre! Ne hagyjuk ezt év végére!

Patkó Péter - Esztergom