Mégis megtették, az utolsó pillanataikban!

Mégis megtették, az utolsó pillanataikban. Így tényleg megtörténhet a gépjárművezető-képzés szétverése. Ez a kormányrendelet egyszerűen nem vette figyelembe a szakmánkban aktívan dolgozó szakemberek véleményét. Valami lobby alapján hozhatták meg döntésüket, ezért valaki sokat tehet majd zsebre. 
  Pedig jól emlékszünk a tavaly ősszel éppen Budapesten rendezett nemzetközi kongresszusra, ahol az EFA is elvetette az elméleti képzésben a távoktatást. Csak kiegészítésként támogatják az e-learninget, kiemelve benne, hogy az oktató személyiségfejlesztő munkája itt is elhagyhatatlan. Megint szembe megyünk Európával? 
  Nálunk az elméleti és a gyakorlati képzést is szét akarják szedni, még ezt is keresztül akarják vinni július 1-jétől. 
  Most, amikor a fiataljaink ennyire önállótlanul viselkednek, legtöbbjük már csak számítógépen gondolkodik, nem jár focizni, kerékpározni, ami fejlesztené képességeiket, egyre nehezebb őket autóvezetésre is oktatni! Szerintem abszolút felelőtlenség csak számítógépre bízni elméleti képzésüket. Ahelyett, hogy az óvodától kezdve az általános iskolán keresztül a személyes tapasztalatokra épülő közvetlen felkészítést is megkapnák. A kerékpározásból már a negyedik osztályban vizsgázhatnának, úgy az elméletből, mint gyakorlatból, az elsősegélyből pedig a nyolcadik osztályban. Mint ahogy ez így van Németországban, és a tanterv keretében!
  A motoros-képzést is csak lépcsőzetes formába szabadna engedni. El kellene törölni a 21.év feletti korosztály A kategóriás oktatásának engedélyezését, hacsak nincs motoros előélete a jelöltnek. Ha pedig l6 éves korában vizsgázott A1 kategóriából, legyen akár 18 vagy 28 éves, csak felmérés alapján jöhessen tanulni a nagyobb kategóriákra. Könyörgöm, ki ne találjuk, hogy ez a személyi jogokat sérti. Meghalni talán jogában áll mindenkinek a saját felelőtlensége folytán, de más emberek, családok életét tönkretenni, mély fájdalmat okozni bárkinek is, erről nem szól a jog. A B kat. jogosítványt se a nagy kamion szerelvényeken szerzik meg!
  Hogyan történik a jövőben a szakoktatók képzése az egyetemen? Bizonyára nem a fizikusok vagy hídépítő mérnökök fogják felkészíteni a jövő szakoktatóit. Már csak azért sem, mert ma a járművezető legfeljebb a műszerfalon lévő ikonok segítségével tudja a hibákat észlelni. Hozzányúlni bármihez tilos. Majd a szakszervizben, ahol pedig 6-8000 Ft-os óradíj alatt nem javítanak meg semmit.
  És akkor már helyben is vagyunk. Az árak! Ma az iskolák azzal versengenek, hogy melyik tud kevesebbet kérni, mint például 17 évvel előtte, 1993-ban. Amikor, ha jól emlékszem még egy Suzuki - a Mi autónk - 700 ezer forintba került, a benzin pedig l00 forint volt.
  Ma szabad verseny van, mindenki annyit és úgy lop, ahogy tud. Azt ne mondja senki, hogy a levegőből él, és így tartja el a családját. Miden esetre dolgozhat mindhalálig, mert a nyugdíja az átlagosan ledolgozott 38-45 év után is 50-60 ezer forint között lesz.

Kedves Oktató Kollégák!              

Tisztelettel üdvözöllek benneteket, de most aggódom is értetek,

Sipos Józsefné Rózsa,
MAISZ - a SIPI Autós és Motoros Iskola iskolavezetője