Közlekedik a család!

 


Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és szakmai támogató partnereikkel együtt idén is meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A verseny fődíja egy Skoda Fabia Combi személygépkocsi. Nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek. A területi versenyeket a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2015. április 25. és június 13. között, az alábbi ütemezés szerint:

ÁPRILIS 25. – BUDAPEST, TATABÁNYA, SZEGED

MÁJUS 9. – KAPOSVÁR, BÉKÉSCSABA, SALGÓTARJÁN, SZÉKESFEHÉRVÁR

MÁJUS 16. – GYŐR, MISKOLC, PÉCS, SZOMBATHELY

MÁJUS 30. – VESZPRÉM, SZEKSZÁRD, NYÍREGYHÁZA

MÁJUS 31. – NYÍREGYHÁZA, DEBRECEN

JÚNIUS 6. – KECSKEMÉT, SZOLNOK, CEGLÉD, GYÖNGYÖS

JÚNIUS 13. – ZALAEGERSZEG

A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján – www.kozlekedikacsalad.hu – tájékozódhatnak az érdeklődők. A területi versenyre a fenti honlapon elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni. A honlapon május 1. és június 7. között ötfordulós játékos közlekedésbiztonsági vetélkedő kerül lebonyolításra. A feladatokat eredményesen teljesítők között fordulónként kisorsolásra kerül:

a Hungaroring Sport Zrt. felajánlásaként
A FORMULA 1 MAGYAR NAGYDÍJRA 2 DB BELÉPŐ

az Autós Nagykoalíció felajánlásaként
1 DB 10.000 FT ÉRTÉKŰ ÜZEMANYAG UTALVÁNY

valamint a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. felajánlásaként
1 DB 10.000 FT ÉRTÉKŰ SKODA AJÁNDÉKCSOMAG


Az internetes játékra családok is jelentkezhetnek, és fordulónként pontokat gyűjthetnek. A legeredményesebben szereplő család részére a szervezők lehetőséget biztosítanak, hogy az országos döntőbe jusson és ott a területi versenyek legjobbjaival mérje össze tudását.


AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ
2015. JÚNIUS 21-ÉN, MOGYORÓDON,
A HUNGARORINGEN KERÜL MEGRENDEZÉSRE.


A családok tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket. A Skoda Fabia Combit bármely család megnyerheti, mely ismeri, és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.