Elismerő OKLEVELEK a kiváló szakoktatónak!

Április 8-án, a BKIK székház Baross Gábor termében ünnepi eseményen vehettek át okleveleket azok a kiváló gyakorlati oktatók, akik 2014-ben nagyszerű pedagógiai teljesítményükkel hívták fel magukra figyelmet, akik a Tanulóvezető szaklap hagyományos pályázatán a legjobbnak bizonyultak.

 

Ki volt a legidősebb tanulóvezető oktatója?

Ki tanított mozgássérült tanulóvezetőket?

Ki tanított hallássérült tanulóvezetőket?

Kinek kellett a legtöbb órában gyakorolnia tanulóvezetőjével?

A négy kiváló szakoktató 2014-ben Szegeden, Budapesten, Debrecenben és Tatabányán nyújtotta a nagyszerű pedagógiai teljesítményt.


Monori Gábor
szakoktató Szegeden a Bodó Autósiskolában 70 éves tanítványát készítette fel a sikeres B kategóriás gyakorlati vizsgára.

Tanulója korábban nem vezetett semmilyen járművet, feleségének súlyos betegsége, gondozása, szállítása késztette arra, hogy belevágjon az autóvezetés tanulásába. Motiváltsága, erős akarata, az autósiskola színvonalas elméleti oktatása segítette abban, hogy KRESZ vizsgája elsőre sikerült. Ez után jött a nagyszerűen felkészült gyakorlati oktató, aki példás türelmével, személyre szabott módszereivel, már a 48-ik óra után forgalmi vizsgára vihette tanítványát. A második nekifutás nagyszerűen sikerült, Monori Gábor mindössze 50 gyakorlati órában tanította meg hetven éves tanulóvezetőjét, ami nagy siker, páratlan teljesítmény a szakmában.

 

Dekmár Tamás József Budapesten az általa alapított Dekmár Autósiskolában tanít, nagyon sok mozgássérült tanulóvezetőt oktatott már.

Ez úttal is, egy mozgásában erősen korlátozott, járni csak bottal képes, de szellemileg rendkívül friss tanulóvezetővel hozta össze a sors. A hátrányos testi adottságok miatt, kézigáz, kézifék vezetéstechnikával, ülésmagasítóval gyakoroltak. A feladat a vártnál is nehezebb volt, többször visszaestek a tanulásban, mindig újra kezdték. Összesen 70 órában gyakoroltak a sikeres vizsgáig. – Rendkívül büszke vagyok tanítványomra, nagy akaraterővel, mindig jókedvvel jött vezetni. Boldog voltam, amikor sikerült a vizsgája, de az ő boldogsága, ami leírhatatlan! Neki mindennél többet jelentett, hiszen már egyedül mozog autójával, kitárult előtte a világ – mondja Dekmár Tamás József a kiváló szakoktató

 

Horváth László nem ma kezdte az oktatást. Régi motoros, jó nevű szakember, tavaly is itt szerepelt a legjobbak között.

Debrecenben a Focus Autós-Motoros Iskolában kilenc hallássérült tanulóvezetőjét készítette fel a sikeres B kategóriás gyakorlati vizsgára. A fiatal tanulóvezetők őt keresik, tökéletesen kommunikál velük, különösen a tanulókocsiban. Nem véletlenül. Hivatalos jeltolmács vizsgája van, tudását folyamatosan fejleszti, minden autós szakkifejezést, oktatói instrukciót képes, gesztusokkal, jelekkel, mozdulatokkal is kifejezni. Horváth László pedagógiai teljesítménye dicséretes, alkalmazkodási készsége példa értékű.

 

Olajos József Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán KRESZ és gyakorlati szakos oktató.

Huszonnégy éve, 1991-től dolgozik a szakmában, most a Netcar Autósiskolában tanít. A pályázatra beküldött vezetési kartonjai közel húsz oldalon és tényszerűen igazolják: olyan oktató, aki precízen, nagy szakértelemmel, hozzáértéssel végzi munkáját. Ahhoz volt türelme, hogy 2014-ben, egy nagyon gyenge alapokkal induló, csak rendkívül lassan fejlődő B kategóriás tanulóvezetőjével az átlagosnál jóval több, összesen 143 vezetési órában gyakoroljon. Csak ketten, a nagyszerű oktató és bizalmát végig élvező tanulója hittek a sikerben. A negyedik forgalmi vizsgán bizonyítottak. Nem volt ez mindennapi teljesítmény.

 


 Támogatók:

AUTÓS NAGYKOALÍCIÓ (ANK)
MAGYAR GÉPJÁRMŰIMPORTŐRÖK EGYESÜLETE (MGE)
ORSZÁGOS BALESET-MEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG (OBB)
BUDAPESTI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA (BKIK)
JÁRMŰVEZETŐ-SZAKOKTATÓK ÉS KÉPZŐSZERVEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (JASZKOE)
MAGYARORSZÁGI AUTÓKÖZLEKEDÉSI TANINTÉZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (MATOSZ)
KRESZ KLUB EGYESÜLET (KKE)