Elkezdődött az oktatók és vizsgabiztosok 2015-ös szakmai vetélkedője…

 Debrecenben 2015. április 24-én rendezték a megyei fordulót, 

   
   

oktatók, vizsgabiztosok, műszaki  vizsgabiztosok és közúti ellenőrök, összesen 48-an indultak a versenyen. Az elég nehéz elméleti, a még nehezebb gyakorlati feladatok elvégzése után Tóth Árpád szakoktató és Őze Lajos vizsgabiztos lettek az elsők, bejutottak a májusi országos döntőbe. A női oktatókat külön díjazták, Simonné Varga Mária volt a legjobb - kaptuk a hírt és a fotókat oktatók, vizsgabiztosok, műszaki Horváth László oktatótól.


 A Pest megyeiek ezúttal is Szigetszentmiklóson, a vizsgabázison 

vetélkedtek, közel 50 jelentkező jött   az eseményre. Először itt is a számítógépek előtt izgultak, majd manőverezési gyakorlatokkal bizonyították ügyességüket a vizsgapályán.
A két legjobb szakoktató: Ott Árpád és Kuszka László, továbbá Légrádi István vizsgabiztos, akik bejutottak az országos döntőbe (Mák László képzésfelügyelő)


 Pécsett április 24-én tartották a szakoktatók válogató versenyét, 

a Baranya Megyei Kormányhivatal számítógépes elméleti vizsgatermében, majd az ügyességi, manőverezési feladatokat külön erre a célra berendezett gyakorlópályán oldották meg.
A legjobbak: harmadik helyezést ért el Tarr Árpád, a második lett Árki Zoltán, első helyen végzett Herlett István, aki továbbjutott a szakmai verseny országos döntőjébe - tájékoztatott bennünket Wölfling Attila vizsgabiztos.


Tatabányán jó hangulatú szakmai versenyt tartottak.

Április 24-én, az ünnepélyes megnyitó után a Komárom-Esztergom megyei szakemberek is számítógépes vizsgateremben vetélkedtek, majd ügyességi feladatokat oldottak meg a vizsgacentrumban, összesen 25-en vettek részt az izgalmas megmérettetésen. Az eredményhirdetést kötetlen beszélgetés zárta.
Az országos döntőbe jutott: Cser László Zsolt járművezető vizsgabiztos; Patkó Péter szakoktató; Jóna István műszaki vizsgabiztos és Pál Sándor közúti ellenőr.
(Szöveg, fotó: Pataki Melinda)