Az Elektronikus Vezetési Karton (oktaméter) módszertani jelentőségéről

 

 

1.Az Elektronikus Vezetési Karton (EVK) alkalmazásával a távolság és a levezetett idő már önmagában is garanciát ad arra, hogy a tanulók megkapják a kötelező, nekik járó gyakorlati órákat, és statisztikai adatot szolgáltatnak arra, hogy mekkora vezetési távolságot tesznek meg.
 

2.Az EVK használata esetén nem az irodában, az ügyfélfogadóban jelentkezéssel kezdődik a gyakorlati oktatás, mint a hagyományos vezetési karton esetében, hanem közvetlenül az oktatójárműben. Azonnal behelyezik a készülékbe az elektronikus vezetési kartont és ezzel a tanulóvezető minimum 5 percet máris nyer! Mindez a 10-ik órában már 50 perc, azaz egy gyakorlati óra, ami a 30-ik órában három óra plusz időt jelent! Ez alatt a három óra alatt már a városban is 45-60 km-el többet gyakorolhat a tanulóvezető.
 

3.Az EVK pontosan rögzíti a megtett utat az oktatásban, a tanulóvezető pedig otthon, nyugodt körülmények között, elemezheti a bejárt útvonalat. Újra átélheti a vezetési órán történteket, feljegyezheti a problémás helyeket. Később, az oktatóval ismét elmehetnek azokra a helyekre ahol korábban nehézségek jelentkeztek. Természetesen az oktató házi feladatként is feladhatja a bejárt útvonal elemzését.
 

4.Az EVK képes olyan forgalmi helyzeteket is tárolni, amelyek az oktatás során előfordulhatnak, például gyalogos-átkelőhely megközelítése, előzés, besorolások stb. A forgalmi helyzetek előhívására és elemzésére alkalmasak a parkolások és a két óra közötti szünet, ezzel alakítható a tanulóvezető adott helyzetben való helyes magatartása.

5.Az EVK rendelkezik olyan ellenőrző könyv funkcióval, amelyben rögzíthető a tanulóvezető előrehaladása. Az óra megkezdése előtt az oktató és a tanuló ezt megnézheti, közösen láthatják, hogy hol tartanak, és az ismétléseket, de az egész óra felépítését ennek figyelembe vételével tervezhetik meg.
 

6.A jegyzettömb funkció alkalmas arra is, hogy a tanulóvezetőre vonatkozó fontos módszertani információkat rögzítse.

7.A tanulóvezető reklamációja esetén bármikor visszanézhető, hogy mikor és mennyit vezetett, hogy a választott útvonal megfelelt-e felkészültségi fokának, a tantervben megfogalmazott követelményeknek.

8.Az oktatás során természetesen bekapcsolható az útvonalkövető navigáció is, melynek ismerete már elengedhetetlen mai közlekedésben.

9.Az EVK pontosan, perc alapon számolja az oktatási időt, ezért a tanulóvezető csak azokat a perceket fizeti, amelyeket az oktatásban töltött.
 

10.Tejesen kizárja a csalás lehetőségét! Azoknak az oktatóknak, akik becsületesen dolgoznak, ez nagy segítség! A csalás lehetőségének kizárásával csökkenhet a korrupció is. Az is biztos, hogy az elektronikus vezetési karton használata hátrányos az olyan autósiskolák számára, akik nem a becsületes oktatásra, hanem a tanulók átverésére szakosodtak.

  Végül, összefoglalom: az EVK használatával megszűntethető az „állva oktatás” hamis gyakorlata, ami nem más, mint az autósiskolák és oktatók alkalmazkodása az irreális, alacsony tandíjakhoz. Az EVK mint oktatójármű tartozék minőségi szempontból is segíti a gyakorlati oktatás menetét, és már a kezdésnél is, az úgynevezett ellenőrző könyv funkcióval. Az otthon is visszanézhető útvonalak lehetőségével, igen fontos módszertani szerepe van az órák tananyagának a tanulóvezetőre szabott kialakításában.  A házi feladat ugyancsak rögzíthető a jegyzettömbben és nem marad el az óra végi értékelés sem, mert erről bejegyzés kerül az ellenőrző könyvbe. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az EVK használatával a tanulóvezetők jóval nagyobb távolságokat tesznek meg, mint a hagyományos vezetési kartonnal vezetők.

Varga József