Kevesebb parkolási vizsgafeladatot!

Teljes mértékben egyetértek Varga József javaslatával. Ahogy most megy a vizsga és a vizsgára való felkészítés az egyszerűen baromság.
Szerintem a forgalomban szükség lenne a jobbra hátra párhuzamosan parkoló beállásra; jobbra hátra merőlegesen a megfordulással együtt és hagyjuk már a hely és a méret megjelölését, a centizést. Ki az a gyenge képzelőerővel rendelkező kezdő vezető, aki szándékosan kicsi parkolót keres? Gondoljunk már bele, örültünk, ha végre beálltunk a friss jogsival, nem hogy még kicsi is legyen a hely! 

Én a két órában általában a tanpályán kezdek, tanítom a technikai kezelést, egy-két beállást, majd irány az utca, keressük a parkolókat. Mire végzünk néhány beállással, már alig jut idő a normális forgalmi vezetésre. Budapesten a parkolások közben már állandósultak a konfliktushelyzetek az autósokkal, sokszor a tanuló is már csak túl akar lenni a feladaton, hogy ne akadályozzon másokat, rettegnek a türelmetlen autóvezetőktől. Ilyenkor már nem is a feladatra koncentrálnak, legyen vége már…
Mi nem először panaszoljuk ezt a gondot, a helyzet akkor vált teljesen kritikussá, amikor előírták az 580 kilométert, ezt a másik baromságot. Aki nem hiszi, nézze már meg az évekkel előtti újságokban az erről szóló cikkeket (a Tanulóvezetőben is!), amit akkor többször is nyilatkoztunk az oktatók és a tanulók is. Ezekre soha senki nem kaptott választ. Hol vannak a szakma döntéshozói? Uraim, hol van itt a párbeszéd, ja le vagyunk … bocsi. Eszembe jutott a továbbképzés, harmincöt éves oktatás után kérdezik tőlem, tudom-e hogy milyen a kötelező haladási irány jelzőtábla?

Inkább térjünk vissza a parkoláshoz. A gyakorlati vizsgán a beállások tömény stresszben mennek. Az oktatójármű már egészen közel van a másik kocsihoz és hallom: - Ki fékezett? - Éppen most akartam megállni! Mindez a több millás kocsik között. Sajnos, ha valaki csak egy kicsit is fáradt könnyen benézi. Szerintem ennyi sérült oktatójármű még soha nem volt a környezetemben, mint mostanában. 
Folyamatosan mennek a parkolási gyakorlatok, a tanulóvezető a km. órát nézi és zakatol a fejében az
580 km, hogy én miért szívatom ezzel a sok parkolással, mikor vezetünk már?
Valóban, nem tudjuk őket tanítani az autózás más fortélyaira, a vizsgára tanítunk. Még hogy a végén jó lenne egy kis csúszkálás?
Valami itt nagyon félre csúszott. Most pl. itt van a tél,  hamarosan jön a hó, ki lapátolja majd ki a havat az utcai parkolókból, hogy ezzel biztosítsa a vizsga menetét?  
Igen a vizsga. Én sokallom a vizsgaidőt. A nemzetközi szakirodalom tele van vele, hogy az ember az intenzív igénybevétel 20-25-ik percétől már fárad, csökken a figyelme, a teljesítőképessége. Figyel erre nálunk valaki? 

Végül még egyszer, amivel kezdtem: egyetértek, kevesebb parkolási vizsgafeladatot!

 Simonyák Zoltán