Buszos szakoktatók továbbképzése

  A BKV Oktatási Osztálya június elején, a Hungaroring vezetéstechnikai tanpályán rendezte szakoktatóinak éves továbbképzését. Halász Sándor iskolavezető szerint, a hatósági előírások kötelező témakörein túl, fontos szakmai követelmény volt a buszvezető-oktatók felelősségének hangsúlyozása a tanítás-tanulás folyamatában, a munkahely iránti lojalitás, valamint az új, korszerű járműtechnikai lehetőségek megismerése.
   Ennek megfelelően előadások hangzottak el az aktuális jogszabályok változásairól, a 2010. évben bevezetett KRESZ módosításról, a járművezetőt segítő intelligens rendszerekről és természetesen a hatósági szakfelügyeleti tapasztalatokról.Elméleti felkészítés a jogszabályok változásairól

A rántó-padon mindig nehéz uralni a járművet

 A buszos szimulátor másfajta vezetésiélmény

Szakemberek tapasztalatcseréje a szünetben  

 A körpályán a parabola antennás járművel

A buszos csúszós feladatok, hasznos gyakorlatok

Az egész napos program alkalmat adott a szakoktatóknak az autóbuszos és személygépkocsis csúszós tréningek alapos kipróbálására is. Szerepelt a programban a legkorszerűbb autóbusz-szimulátoron való gyakorlás, továbbá egy különlegesen kialakított gépkocsival való manőverezés, aminek a motorháztetejét most „parabola antennára” cserélték. A feladat attól volt különleges, hogy a parabolában elhelyezett labda akkor sem eshetett ki, amikor a kanyarokban manővereztek, vagy a vezető éppen bekötött szemmel követte a mellette ülő oktatótársa utasításait.