Az új gépjárművek első féléves forgalomba helyezési mutatói
  
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének előrejelzése szerint lassul ugyan a forgalomba helyezések visszaesése, de továbbra is igen alacsony szinten maradt, ami semmiképpen nem jelenti a piac helyreállását. A finanszírozási jogszabályok szigorítása mellett fontosabb ok az, hogy a potenciális vásárlók gépjármű vásárlási és hitelfelvételi hajlandósága csak igen lassan tér vissza. A személyautók piacán továbbra is a céges, illetve flotta eladások dominálnak. Ez a tendencia várhatóan mindaddig megmarad, ameddig a vevőfinanszírozás, és ezen belül az ügyfelek hitelfelvételi kedve vissza nem tér. Bízunk abban, hogy a kormány első intézkedései és programja megnyugtatóan hat a piaci szereplőkre, akik elhalasztott gépjárművásárlásaikat elkezdik, illetve a munkanélküliségi mutatók javulása okán egyre inkább hajlandóak lesznek jövőbeni kötelezettségeket vállalni, finanszírozásban, vagy készpénzben vásárolni.
 
  
   A 2010 első félévi forgalomba helyezés adatai 2009 hasonló időszakához képest
                          
Személyautók     21 530  - 46 %      
Kishaszon járművek 3 800  - 40 %
Személyautók plusz kishaszonjárművek  25 330 - 45 %
Motorkerékpárok 1 532 - 37 %
Nagyhaszon járművek 306  - 34 % 
                                       
        
 
 
 
 
 
                                                        
 A személyautók és kishaszon járművek piacán 2009 júniusához képest stabilizálódott a piac, ami az első félévi arányszámot ugyan javította, de az értékesítések felfelé indulása még várat magára.
   A motorkerékpárok piaca egyelőre relatív javulást sem mutat, ami részben a rendkívüli májusi időjárási körülményeknek is betudható. Egyéb tekintetben a motorkerékpár piacra a személygépjármű piacot is befolyásoló tényezők hatnak.
  A nagyhaszon járművek területén a gazdasági szereplők helyzete még nem javult annyira, hogy ez a piac jelentősen meginduljon. A június havi adatok a tavalyi év júniusához képest javulást mutatnak az értékesítés igen alacsony szintje mellett. Folytatódik tehát az a folyamat, amelyben a magyarországi új gépjármű piac jelentősége csökken, ami azt is jelentheti, hogy a hazánkba települt importőrök, képviseletek előbb utóbb átgondolják a magyar piac ellátásának optimalizálását. Ez a folyamat – ha beindul – jelentős állami bevételkiesést, és további munkahelyek megszűnését eredményezheti. A lehetőség még azzal együtt is reális, hogy a magyar piac valóságos új autó vásárlási potenciálját nem a 2000-es évek első feléhez kell mérni. Ugyanakkor a reálisnak mondható 120-140 ezer darabos eladáshoz képest is jelentős az elmaradás. Egyre inkább felmerül tehát annak szükségessége, hogy az állam e jelentős befizető ágazat talpra állását ösztönözze. A magyarországi új gépjármű kereskedelem közel 50 000 embernek ad munkát, és több mint évi 80 milliárd forint adót fizet - a válság időszakban is -, a regisztrációs adó összegén felül.
 
Erdélyi Péter ügyvezető elnök