OBB - Baleseti helyzetkép (2010 első félév)
                  A kevesebb áldozat mellett magas a kerékpáros balesetetek száma!
 
    Több mint két éve annak, hogy jelentős jogszabályi változásokat vezettek be Magyarországon a közlekedési szabálysértők szankcionálására. A már mindenki által jól ismert objektív felelősség intézménye és a következetesen alkalmazott ittas vezetők elleni zéró tolerancia úgy tűnik meghozta a hatását. Sőt, egyre több szakértő véleményével ellentétben, miszerint az objektív felelősség csak egy darabig képes kordában tartani a szabálytalankodó autósokat még mindig eredményes.
  A tavalyi év minden idők egyik legjobb baleseti helyzetét mutatta, utoljára hasonló adatokkal 1964-ben találkozhattak a szakemberek. A 2010 első félévi előzetes adatok szerint 77 honfitársunkkal többen maradtak életben, mint tavaly.  
   Üröm az örömben a kerékpárosok helyzete. Ez a csoport, amely nyilvánvalóan lényegesen kisebb számban és alacsonyabb futásteljesítménnyel képviseli magát a közlekedők csoportjaiban, most a baleseti okozók között a második helyen, 10 százalékkal képviselteti magát. Úgy tűnik tehát, hogy amíg a kerékpáros lobbi minden követ megmozgatva elérte azt, hogy a biciklisták számára kedvezően változzon a KRESZ, maguk a kerékpárosok abban már nem nagyon jeleskedtek, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat megismerjék és be is tartsák azokat.
  Lássuk tehát, mit mutat az előzetes statisztika pontosabban, a tavalyi év hasonló időszakához képest:
   Az első félévben összesen 7 129 személysérüléses közúti baleset történt,
12,9 %-kal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A halálos, súlyos és a könnyű sérüléses balesetek száma egyaránt csökkent, természetesen eltérő mértékben.
   A legfontosabb, hogy a 2009 első hat havi 402 áldozathoz képest idén 325 fő halt meg közúti balesetben. A csökkenés mértéke 19,15 %-os.
 
   
   Az ittasan okozott balesetek száma több, mint negyedével, azaz jelentős mértékben csökkent. 2010 első félévében 782 személy okozott közúti balesetet szeszesitaltól befolyásolt állapotban, míg egy éve csak 1 061 ilyen eset történt, ami 26,3 %-os csökkenést jelent.
   Leggyakrabban továbbra is a gyorshajtás miatt következik be baleset (az összes baleset 28 %-a), de az elsőbbségi jog megsértésére (24 %), valamint a kanyarodási szabályok megszegésére ( 15 %) is sok baleset vezethető vissza.
  A személysérüléses közlekedési balesetek túlnyomó részét, 63 %-át személygépkocsi vezető okozták (4 515 baleset). A második helyen a kerékpárosok állnak, melynek hátterében 740 sérüléses közúti baleset okozása áll, ami az összes baleset mintegy 10 %-át teszi ki. Sok balesetet okoztak a gyalogosok is, az összes regisztrált baleset mintegy 7 %-át, összesen 474 balesetet.
 
OBB tájékoztató (www.baleset-megelozes.eu)